Польське радіо

Трьох молодих людей, які у вересні минулого року на Ринковій площі міста Свідниця Нижньосілезького воєводства зірвали український прапор, потоптали і витерли об нього своє взуття, покарав суд. Вони повинні повернути власнику еквівалентну за нього суму і сплатити штраф.

Про це повідомляє "Польське радіо".

Прапор висів над входом в Судетську промислово-торгівельну палату, його повісило агентство по працевлаштуванню Smart Work, офіс якого знаходиться в будинку. У минулому році відеокамера муніципальної варти зафіксувала молодих людей, які зняли з будівлі прапор, а потім розтоптали його і витерли прапор своє взуття.

Відео дня

Читайте такожУ Львові відбувся смолоскипний марш з нагоди річниці від дня народження Бандери

Муніципальна варта затримала порушників на місці і викликала поліцію, а на своєму порталі повідомила, що "здійснена публічна наруга, знищено і пошкоджено" прапор, а затримані підозрюються в порушенні однією зі статей Кримінального кодексу Польщі.

Згідно статті, той, хто в Польщі зневажає, знищує, пошкоджує або усуває один з державних символів іноземної держави, встановлений у громадському місці представництвом цієї держави або згідно з розпорядженням польського органу влади, карається штрафом, обмеженням волі або позбавленням волі на строк до одного року.

Однак поліція Свідниці пред'явила затриманим звинувачення в "крадіжці і знищенні майна", заявивши, що над прапором не було здійснено наругу, оскільки він вивішений в приватному порядку, а не урядом або органом влади.

Правопорушення скоїли 20-річна Катажина С., 21-річна Марта Ст. і 25-річний Анджей Б. За знищення українського прапора вони повинні заплатити фірмі з посередництва праці 150 злотих. Кожен з них заплатить також 300 злотих штрафу.

Як повідомляв УНІАН, у листопаді 2016 року під час Маршу незалежності в Польщі спалили український прапор.