Україна найближчим часом ризикує «поставити хрест» на своєму інвестиційному потенціалі, якщо не відреагує на сигнал сусідів: інвестори перейдуть до Росії як до країни з більш привабливим бізнес-кліматом.

Про це заявила голова Комітету Верховної Ради України з питань промислової і регуляторної політики і підприємництва Наталія КОРОЛЕВСЬКА під час Петербурзького міжнародного економічного форуму, повідомляє прес-служба комітету.

«Сьогодні Президент Росії Дмитро МЕДВЕДЄВ заявив про плани побудувати країну-мрію. Зокрема, він оголосив курс на зміну бюджетної політики, звільнення від податку на прибуток інноваційної діяльності, дерегуляцію ринку і зниження адміністративного тиску на бізнес, залучення приватного капіталу для модернізації економіки. І все це – на тлі України, що здає свої позиції: ми загальмували, а Росія пішла семимильними кроками», - заявила Н.КОРОЛЕВСЬКА.

Відео дня

За її словами, зовсім нещодавно наша країна демонструвала більш високу динаміку дерегуляції ринку. «Проте останніми місяцями ми практично зупинилися. Більш того, зусиллями чиновників, почали здавати вже завойовані позиції», - сказала голова комітету.

За її словами, в кулуарах форуму обговорювалися перспективи залучення інвестицій в Україну. Багато інвесторів висловили зацікавленість у вкладенні коштів в різні проекти. «Проте без серйозної дерегуляційної реформи, без чітких державних гарантій і надання преференцій для інвестицій у певних сферах не варто чекати не тільки буму інвестицій, але й збереження їх на існуючому рівні: інвестори підуть до Росії», – наголосила Н.КОРОЛЕВСЬКА.