Білоруські колеги в результаті конфлікту не зазнали серйозних фізичних ушкоджень

Про це кореспонденту УНІАН повідомив київський тележурналіст Олексій Мартинюк, який супроводжував білоруську знімальну групу.

О.Мартинюк розповів, що білоруські журналісти проводили бліц-опитування перехожих навпроти входу до універмагу «Україна», який знаходиться на площі Перемоги в центрі Києва. Однак, в якийсь момент з універмагу до них вибігли охоронці, які з криками: «Що ви робите?», «Тут заборонено знімати» почали їх штовхати, заважаючи знімати. На прохання журналістів не заважати їм працювати, адже вони перебувають навіть не в приміщенні універмагу, охоронці заявили, що на зйомку в цьому місці потрібен дозвіл, без якого це робити заборонено.

Журналіст розповів, що білоруські колеги в результаті конфлікту не зазнали серйозних фізичних ушкоджень, також цілою залишилась телевізійна техніка.

Відео дня

В універмазі «Україна» агентству досі не змогли надати пояснення з приводу інциденту. Натомість журналісти звернулись із заявою до одного з відділків міліції Шевченківського району про перешкоджання здійснення їх професійної діяльності.