Тарута

Голова Донецької обласної держадміністрації Сергій Тарута оплатить з особистих коштів будівництво пам'ятника жінкам-героїням праці, які відновлювали вугільну промисловість Донбасу в післявоєнний час.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив сьогодні під час зустрічі з активом обласної організації ветеранів війни.

Читайте такожДонецький губернатор розвіяв міф про те, що Донбас годує Україну

Відео дня

Ветерани повідомили губернатору, що проект пам'ятника жінкам, які відновлювали вугільні шахти Донбасу, зруйновані в період Великої Вітчизняної Війни, був готовий ще в 2008 році, також було визначено йому місце. Так, напроти будівлі Ворошиловського райвиконкому, де мали звести пам'ятник, був виставлений камінь з написом: «Тут, вдячними нащадками, буде споруджено пам'ятник жінкам Донбасу...», але на створення монумента так і не знайшлося коштів.

Тарута відзначив, що йому відомо, що в 1943 році 250 тисяч жінок здійснили трудовий подвиг, відродивши за чотири роки шахти Донбасу, і пообіцяв особисто профінансувати завершення проекту. «Ці жінки залишили слід в історії Донецької області, і ми зобов'язані відзначити це. Ми зробимо гідну пам'ять жінкам, які рятували наше вугілля за часів військової розрухи», - сказав губернатор.

Читайте такожДонецький губернатор дав місяць на легалізацію копанок

Обговорюючи з ветеранами сьогоднішню ситуацію в регіоні, зокрема, масова появу російських прапорів, Тарута зазначив, що таке можливо виключно під час спільних культурних та економічних україно-російських заходів. Заміна ж національних прапорами інших держав неприпустима і образлива.

«Ви пройшли важкі часи війни, і як ніхто прекрасно розумієте, що значить прапор. За нього вмирали - це святе. І ми повинні цю святість цінувати», - сказав голова облдержадміністрації. І наголосив, що надалі такі провокації допускатися не будуть, а завдання регіональної влади - оперативно навести порядок. І це, пообіцяв Тарута, буде зроблено.