Пасажир побив і намагався зґвалтувати жінку / фото facebook.com/anton.gerashchenko.7

У компанії «Укрзалізниця» ведуть переговори зі страховою компанією щодо інциденту з побиттям жінки у потязі «Маріуполь - Київ».

Про це написав член Наглядової ради АТ «Укрзалізниця» Сергій Лещенко на своїй сторінці у Facebook.

«Ситуація з моменту виникнення на контролі органів операційного управління УЗ, зокрема, вивчається питання, чи з юридичної точки зору ця ситуація підпадає під визначення «нещасного випадку», який покриває страхування. Чи це має трактуватися як «зумисні дії»? Виконавчі органи управління УЗ в переговорах зі страховою, щоб вони покрили цей випадок», - повідомив він.

Відео дня

Лещенко також додав, що другий день комунікує з в.о. голови правління «Укрзалізниці» з цього питання. «Мною будуть направлені всі необхідні звернення, щоб правління ініціювало службову перевірку дій провідників та начальника потягу», - зауважив він.

За словами Лещенка, в «Укрзалізниці» тривалий час намагаються залучити поліцію до забезпечення громадського порядку у потягах. «Водночас поліція наполягає на тому, щоб такі послуги надавалися платно і трактувалися не як забезпечення громадського порядку, а як охорона. В масштабах УЗ - це додаткові 250 мільйонів гривень щороку - нагадаю, без жодної компенсації збитків пасажирських перевезень», - наголосив член Наглядової ради.

Читайте такожЖорстоко побита пасажирка потягу "Маріуполь - Київ" розповіла нові подробиці (відео)

Як повідомляв УНІАН, за даними прокуратури, зранку 31 липня до поліції Києва надійшло повідомлення про те, що в одному з вагонів пасажирського потягу сполученням «Маріуполь - Київ» пасажир побив і намагався зґвалтувати жінку.

За словами потерпілої Анастасії Лугової, чоловік без верхнього одягу вдерся у її купе близько 03:00, в присутності її неповнолітнього сина почав завдавати численні удари кулаками по обличчю та намагався вчинити дії сексуального характеру. Потерпілій разом з дитиною вдалося втекти від зловмисника.

Після прибуття потягу на станцію залізничного вокзалу «Київ – Пасажирський» чоловіка затримали.

Зловмисником виявився раніше тричі судимий за викрадення, хуліганство та крадіжку Віталій Рудзько, уродженець Запоріжжя 1975 р. н.

Йому повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 153 (сексуальне насильство) та ч. 2 ст. 122 (умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України.

1 серпня Солом'янський райсуд Києва обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 28 вересня без права виходу під заставу.