Музикант грає на зброї / Скріншот

Музикант оркестру президентського полку Олександр Сєлєзньов видобуває із фронтової зброї справді переможну музику. Його записи стали хітом соцмереж.

Як йдеться в сюжеті ТСН, в руках Олександра навіть автомат і саперна лопатка перетворюються на музичні інструменти.  Він розповідає, що, коли стояв у полі на чергуванні під час перебування у навчальній частині, почав вистукувати на автоматі "Ой, у лузі червона калина".

За словами Олександра, він тривалий час не викладав це відео, а потім подумав "А чому б і ні?". Після цього все почалося, додає він, - всі відео з такою грою стали хітами. 

"Я люблю класику - автомат Калашникова має багато таких тембрів цікавих, на ньому можна грати щось цікаве. Кожна зброя гарно звучить, якщо її правильно використовувати", - розповідає Сєлєзньов. 

Музикант перерахував "інструменти", на яких йому доводилося грати: АК, "Джавелін", "Стінгер", РПГ-7, БМП, магазин для набоїв, саперська лопатка.

Як музика підіймає бойовий дух українців під час війни

Раніше українська народна пісня авторського походження "Ой, у лузі червона калина" заграла новою мелодією, і не однією. Все почалося з того, що фронтмен гурту "Бумбокс" Андрій Хливнюк, який пішов до лав територіальної оборони, заспівав її на Софійській площі. TikTok буквально порвала версія музиканта The Kiffness з ПАР, який поклав на музику виконання Хливнюка. 

Згодом трирічний Леон з Ірпеня виконав пісню "Ой, у лузі червона калина" й миттєво став справжньою зіркою мережі та розчулив українців.

Вас також можуть зацікавити новини: