Як перевестися на бюджет переселенцям / фото facebook.com/Karazin.University

З 2023 року студенти-переселенці та діти загиблих військових мають можуть бути переведені на бюджетну форму навчання. Переведення студентів на бюджет вже затвердив Кабмін. Для здійснення процедури студентам знадобиться певний пакет документів.

У Минреинтеграции розповіли, які категорії студентів можуть бути переведені на бюджет, і які документи потрібно надати. Варто враховувати, залежно від вузу набір документів може відрізнятися.

Хто зі студентів має право перевестися на бюджет

  • Студенти з громад, які перебували під окупацією або в яких велися активні бойові дії на момент 15 жовтня. Список таких громад можна подивитися тут.
  • Студенти-переселенці, які виїхали з перерахованих територій.
  • Діти загиблих захисників України.
  • Учасники бойових дій та їхні діти.
  • Особи, які отримали інвалідність внаслідок війни, та їхні діти.

Право на переведення на бюджет мають студенти, які були зараховані на контракт до 2021 року включно і вперше здобувають свій ступінь освіти.

Відео дня

Які документи потрібні для переведення на бюджет

  • Витяг з реєстру територіальної громади про місце проживання на 24 лютого 2022 року або про зняття з нього.
  • Якщо такий документ відсутній або місце проживання знято з реєстрації до 24 лютого 2022 року, потрібно підготувати документ про освіту з навчального закладу на території відповідних територіальних громад.

Куди подавати документи

Для подачі документів зверніться до керівника свого навчального закладу або до куратора групи. Виш здійснить верифікацію поданих документів і занесе інформацію про студента в електронну базу. Студенти будуть переведені на бюджет у 2023 році.

На які бюджетні місця будуть зараховані такі студенти

Переселенців переведуть на бюджетну форму за рахунок невикористаних або вакантних (звільнених) місць державного замовлення у 2022 році. Якщо вільних місць не буде, то в навчальному закладі можуть збільшити обсяг держзамовлення.

Вас також можуть зацікавити новини: