REUTERS

Світ продовжує боротьбу з пандемією коронавірусу, яка, за останніми даними, зачепила мільйони людей. В Україні число інфікованих поки, на жаль, щодня зростає. Про те, що відбувається в країні та за її межами у зв'язку з поширенням захворювання - читайте нижче.

Коронавірус у світі - статистика

Станом на ранок 1 серпня у світі 17 591 973 людей захворіли на коронавірусну інфекцію. Найбільше хворих зареєстровано у США – 4 562 037, Бразилії – 2 662, 485, Індії – 1 695 988. 10 330 970 вдалось одужати, 679 439 людей померли. 

Коронавірус в Україні - останні дані МОЗ

В Україні на коронавірусну хворобу COVID-19 захворіли вже 71 тис. 056 осіб, за минулу добу - 1 тис. 172. Найбільше випадків COVID-19 за минулу добу зафіксовано у Львівській, Івано-Франківській та Одеській областях, а також у Києві.

Відео дня

На Буковині майже 90 людей заразилися коронавірусом за останню добу. Це на третину більше, ніж фіксували останнім часом.

У Києві за минулу добу кількість хворих, у яких підтверджено захворювання на COVID-19, збільшилась на 101 особу, двоє киян померли.

Тим часом, у МОЗ заявили, що найкритичнішу ситуацію щодо поширення коронавірусної хвороби COVID-19 в Україні слід очікувати в жовтні, коли починається сезон гострих респіраторних захворювань.

Нові правила карантину в Україні

Відсьогодні, 1 серпня, адаптивний карантин в Україні передбачає поділ усіх регіонів на чотири зони – "зелену", "жовту", "помаранчеву" та "червону", залежно від епідеміологічної ситуації в кожному окремо взятому. 

Так, рівень небезпеки визначатиметься автоматизованим програмним забезпеченням на основі визначених алгоритмів та зібраних даних і затверджуватиметься Національною комісією ТЕБ та НС.

Робитиметься це, з огляду на завантаженість ліжок, середню кількість тестувань населення, коефіцієнт виявлення випадків інфікування та показник динаміки зростання випадків інфікування.

Водночас одне з міст "червоної" зони уже відмовилось посилювати обмеження. 

Відпочинок під загрозою

У зв'язку з нововведеннями, пов'язаними з карантинними зонуваннями, Україна змінила умови в'їзду в країну українців та іноземців. Крім того, був змінений також список тих держав, які потрапили до "червоного" списку.

Коронавірус в Україні та світі: важливі новини