Туристи з "червоної зони" повинні мати поліс медичного страхування, а також зобов'язані піти на 14 днів на ізоляцію / фото facebook.com/lvivinternationalairport

Україна змінила правила в'їзду для іноземців та українців, які повертаються з-за кордону.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу повідомив заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко.

Читайте такожСтало відомо, коли країни ЄС можуть відкрити кордони для українців

Відео дня

"З 1 числа змінюються правила перетину кордону для іноземців та українців, які повертаються з-за кордону... Люди, які приїздять із країни "зеленої зони", повинні мати поліс медичного страхування, і без самоізоляції та без проведення тестів проходять на території України", - розповів він.

За словами Ляшка, українці та іноземці, які подорожують із країн "червоної зони", повинні мати поліс медичного страхування, а також зобов'язані або піти на 14 днів на ізоляцію, або впродовж доби здати ПЛР-тест, або приїхати на територію України вже з готовими результатами тестування, зробленого не пізніше як за 48 годин до моменту перетину кордону.

Заступник міністра також зазначив, що в Україні змінили критерії, за якими визначається, до якої із зон належать країна. Він анонсував, що найближчим часом ці критерії та список країн будуть опубліковані на сайті МОЗ.