Від початку повномасштабної війни ЗСУ отримали від Метінвест понад 1500 безпілотників / фото прес-служби компанії

За майже півтора роки повномасштабної війни Група Метінвест передала силам оборони України понад 1500 БПЛА різних модифікацій. Така кількість переданих дронів робить Групу Метінвест найбільшим постачальником БПЛА для армії серед приватних бізнесів, не враховуючи благодійні фонди.

Дрони бійцям постачають безкоштовно, в межах мілітарної ініціативи "Сталевий Фронт" бізнесмена Ріната Ахметова.

Одними з найбільш затребуваних моделей, що мають попит серед оборонців, є розвідувальні дрони DJI Mavic, що допомагають ефективно виявляти техніку, переміщення росіян та коригувати удари по їхніх позиціях. Конкурентною перевагою цієї моделі є відмінна оптика та навігація. Рекордно велику партію в 100 Mavic 3 Fly More Combo – Метінвест передав Сухопутним військам ЗСУ для захисту східного й південного напрямків фронту.

Відео дня

Також Метінвест доставляє на передову розвідувальні БПЛА, що працюють за принципом літака, як-от "Валькірії". Десять таких безпілотних авіаційних комплексів нещодавно отримали прикордонники. "Невидимі" для ворожих РЕБ, ці БПЛА українського виробництва можуть літати навіть у складних погодних умовах і надавати цінну інформацію про розташування та переміщення ворога, яку іншими способами не здобудеш. Всього захисники отримали від Метінвесту півсотні літаків розвідувального типу: "Фурій", "Ельфів", "Валькірій". 

"Наявність сучасних БПЛА – важлива запорука успіху армії під час бойових дій, тому від початку війни Метінвест зосередив зусилля на безперервному постачанні БПЛА для наших захисників. Наразі ми вже передали на фронт понад 1500 технологічних "пташок", і будемо постачати їх надалі. Ми віримо в перемогу Україну. І робимо все можливе, щоб цей момент настав якомога швидше, а наші воїни повернулися додому", - каже генеральний директор Метінвесту Юрій Риженков. 

Загалом від початку повномасштабної війни в межах мілітарної ініціативи Сталевий Фронт Ріната Ахметова Метінвест спрямував на підтримку української армії понад 2 млрд грн. Окрім дронів, компанія постачає Силам оборони держави військову оптику, захисну амуніцію, мобільні укриття, захисні щити для автівок, автомобілі та інше спорядження, що допомагає зупиняти агресора.