Надія Шуляк розповіла про проблему, з якою зіткнулася в ТЦК / колаж УНІАН з фото міськвиконкому Южноукраїнська та скріншоту

Триває загальна мобілізація в Україні, і у деякі територіальні центри комплектування та соціальної підтримки з клієнтом юриста не пустили.

Про такий свій негативний досвід розповіла юрист Надія Шуляк, повідомляє "Новини.Live". За словами експерта, у ТЦК та СП вона не мала намір втручатися в процедуру чи брати участь у проходженні клієнтом військово-лікарської комісії, а просто пропонувала клієнту побути з ним поруч і подивитися, які папери йому дають на підпис.

"Це дуже цікаве і болюче питання для адвокатів. Я не буду говорити про всі ТЦК по Україні. Але я стикалася з ситуаціями, коли мене як адвоката, який надає правничу допомогу і надав всі документи про підтвердження моїх повноважень, не допускають зайти в ТЦК разом з клієнтом…", - поділилася Шуляк.

Відео дня

У центрі уваги мобілізація 2024 - сьогодні це варто прочитати

18 травня в нашій державі набув чинності оновлений закон щодо мобілізаційних заходів. Зокрема, у ньому передбачено, що військовозобов'язані та резервісти мають упродовж 60 днів оновити свої персональні дані. У тому числі це можна зробити у ТЦК та СП. Варто зазначити, що в Україні військовозобов'язаними є чоловіки та жінки-медики, яким від 18 до 60 років.

20 травня стало відомо, що у постанові Кабміну, ухваленій 16 числа, йдеться про запровадження розсилання повісток поштою. Таким способом повісти будуть отримувати ті військовозобов'язані, які протягом 60 днів не оновлять свої дані.

Вас також можуть зацікавити новини: