Активісти під Офісом генпрокурора висунули вимоги до Венедіктової / фото Дмитро Хилюк

У Києві біля Офісу генерального прокурора відбулася акція "Прокуратура: совість у розшуку!".

Як передає кореспондент УНІАН, акцію організували громадська організація "Рух опору капітуляції", ініціатива на підтримку активіста Сергія Стерненка, а також ініціативи Free Dr Kuzmenko, Free Riff.

Участь в акції бере близько сотні людей, в тому числі Сергій Стерненко, якому нещодавно суд змінив запобіжний захід з цілодобового домашнього арешту на нічний. Присутні на акції також адвокати Стерненка.

Відео дня

Учасники акції біля входу до Офісу генпрокурора розтягнули два банери. На одному написано "Ні - політичним репресіям", а на іншому - "Досить брехні". Також зображені фото фігурантів справи про вбивство журналіста Павла Шеремета - Андрія Антоненка, Яни Дугарь і Юлії Кузьменко.

Крім того, біля прокуратури стоїть автомобіль з гучномовцем, з якого лунає музика. Будівлю Офісу генпрокурора охороняють кілька десятків правоохоронців.

Вимоги до Венедіктової

Учасники акції висунули вимоги до генерального прокурора Ірини Венедіктової.

Зокрема, вони вимагали від Венедіктової піти у відставку, але перед цим закрити всі "політичні справи", зокрема, стосовно підозрюваних у вбивстві журналіста Павла Шеремета - Андрія Антоненка, Юлії Кузьменко і Яни Дугарь.

Також учасники акції вимагали закрити справу Сергія Стерненка та "розблокувати" притягнення до відповідальності суддів Окружного адміністративного суду Києва.

На завершення акції протесту учасники виконали Гімн України та запалили фаєри.

Справа Стерненка: довідка