Окупанти відправили під «суд» кримського татарина Руслана Бекірова / фото Кримська солідарність

«Прокурор» затвердив обвинувальний висновок і скерував до «суду» для розгляду по суті кримінальну справу стосовно кримського татарина Руслана Бекірова, якого звинувачують у неправдивих свідченнях.

Читайте такожРосійські окупанти знімали в Криму пропаганду про війну в Сирії (фото)Як повідомляє громадське об'єднання «Кримська солідарність» з посиланням на дані адвоката Еміля Курбедінова, справа перебуває в провадженні підконтрольного Кремлю так званого «Нахімовського районного суду» Севастополя.

«Ця історія почалася з того, що в березні 2019 року його було допитано співробітниками ФСБ із застосуванням недозволених методів. Його просто схопили і доставили в ФСБ, вчинили на нього колосальний психологічний тиск для того, щоб він підписав потрібні протоколи. Руслан змушений був їх підписати. Цей незаконно отриманий протокол ліг в основу звинувачення Руслана у справі про лжесвідчення. Це помста ФСБ за те, що він не побоявся їх і відмовився лжесвідчити, не обмовив нікого», - розповів адвокат.

Відео дня

Справа Бекірова: що відомо

  • ФСБ звинувачує Бекірова в дачі неправдивих свідчень у «справі Хізб ут-Тахрір», в якій фігурує політв'язень Енвер Сейтосманов, засуджений до 17 років ув'язнення за нібито участь у діяльності забороненої в РФ організації «Хізб ут-Тахрір».
  • Російське слідство стверджує, що в березні 2019 року під час допиту Бекіров «за відсутності будь-якого морального і фізичного тиску з боку слідчого» дав свідчення про те, що в січні 2015 року чув, як «Сейтосманов повідомляв, що є «хізбом».
  • Свідчення Бекірова слідство долучило до матеріалів кримінальної справи Сейтосманова як доказ його причетності до організації «Хізб ут-Тахрір».
  • У серпні 2019 року під час розгляду справи Сейтосманова по суті в «суді» Бекіров заявив, що давав свідчення під тиском співробітників ФСБ і відмовляється від них. Слідчі ж заявили, що Бекіров намагався сприяти Сейтосманову уникнути кримінальної відповідальності.