Підозрювані поліцейські не визнають провину / фото npu.gov.ua

У справі про побиття та зґвалтування жінки в поліції Кагарлика кількість підозрюваних може збільшитися.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив журналістам голова комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності Денис Монастирський після засідання комітету за участю керівників Національної поліції та Державного бюро розслідувань.

Читайте такожЗґвалтування жінки копами у Кагарлику: ключовий свідок у справі дав свідчення (відео)«Найближчим часом однозначно перелік підозрюваних у цій справі розшириться: там не лише двоє осіб…» - сказав він.

Відео дня

За його словами, слідство зараз з’ясовує, «чи вчинялися постріли у відділенні поліції, і чи були інші свідки з правоохоронних органів, співробітники поліції, які бачили цей злочин, але не припинили його».

«Відверто скажу, що членів комітету вразила та ситуація, що працівники Кагарлицького відділення поліції абсолютно були впевнені у своїй безкарності, тобто вони навіть не намагалися особливо приховати сліди цього злочину», - розповів Монастирський.

Він повідомив, що минулого тижня особисто був у Кагарлику в цьому відділенні поліції та «бачив сліди крові на підлозі в одному з кабінетів, що говорить про те, що вони не намагалися навіть стерти ці сліди, чи приховати цей злочин, а це означає, що вони були впевнені у своїй безкарності».

Монастирський зазначив, що зараз проводяться 43 експертизи різного типу в цій справі, і «вони очікують, що протягом місяця частина з них вже буде. Зокрема, буде відповідь на питання: чия на протигазі і чия кров на підлозі?».

Голова комітету наголосив, що співробітники прокуратури підтвердили, що ті поліцейські, яких затримали, «не визнають злочини, які вчиняли, і стверджують, що не було самого злочину, що жінка сама погодилася на статевий зв'язок».

Монастирський додав, що члени комітету домовились зібратись наприкінці червня і провести повторне засідання з цього питання.

Як повідомляв УНІАН, 24 травня до лікарні звернулася жінка 1994 року народження із заявою про побиття та зґвалтування. За її словами, до цього причетні співробітники поліції Кагарлика.

26 травня Голосіївський районний суд Києва взяв під варту без права внесення застави двох поліцейських із Кагарлика, підозрюваних у зґвалтуванні й побитті жінки у відділенні поліції.

Голова Нацполіції Ігор Клименко звільнив цих поліцейських, а також відсторонив від виконання службових обов’язків керівництво відділення та ухвалив рішення про розформування підрозділу і переатестацію всього особового складу цього відділення.

Досудове розслідування здійснює Державне бюро розслідувань.