Олександр Усик / УНІАН

Український боксер Олександр Усик записав відео, в якому відповів на критику на свою адресу.

Відео з відповіддю всім критикам боксер розмістив у себе в Instagram. Усик підкреслив, що не міг відповісти відразу, тому що "святкував 75-річчя великої перемоги над фашизмом".

"Я довго йшов до того, щоб завойовувати титули для своєї країни. Так, я це роблю для себе, але я везу їх у країну. І країну за рахунок цього знають. Ми привозимо титули, прапор підіймається, і вже дуже довгий час. Ви ж поділяєте країну - на віруючих, невіруючих. Ви говорите, у що мені вірити. Я самостійна одиниця. Якщо я висловив свою думку, це не означає, що вона неправильна. Просто є ще якась одна думка", - сказав боксер.

Відео дня

Усик попросив, щоб йому не погрожували ("Не треба погрожувати, ви напряму погрожуєте"), а також прокоментував участь у фільмі російського монастиря:

"Ви ображаєте, ви засуджуєте мене за кіно. У кіно показано те, як Бог змінив моє життя, і життя тих учасників, які знімалися в цьому фільмі. Я можу зніматися, в яких завгодно фільмах і де завгодно - ми ж демократична держава. Ми прагнемо в демократичне суспільство. Не виривайте з контексту і не ображайте".

Читайте такожУ команді Усика різко відповіли російському промоутеру на пропозицію надати громадянство

Боксер також звернувся до ЗМІ:

"За рахунок того, що ми говоримо і як ми живемо, ви існуєте по суті. Так і є. Ви берете відео, які ми записуємо, і за рахунок цього у вас з'являється більше підписників, більше переглядів. Якщо так - давайте робити правильно, ми ж можемо звернутися до юристів, платить якісь "роялті" за перегляди".

"Моя країна Україна. Я тут живу, я тут народився і виріс. Якщо б я хотів кудись поїхати, то я б це вже давно зробив. Я не хочу нікуди їхати, і ви мене звідси не виженете. Тому що це моя країна. Не розділяйте людей. Телеканали, не висмикуйте з контексту, не розділяйте український народ. Ми українці, ми не малороси і не сепаратисти. У мене в паспорті написано - "українець", - підкреслив боксер.

"Всі ми не без гріха. Задумайтеся, народ, поділ - це добре чи погано. Для мене вся територія України - це українці. Для мене немає бендерівців, москалів чи ще когось. Для мене українець - це українець. І не важливо, чи живе він у Львові, Криму, Донецьку чи Одесі", - підсумував Усик.

Боксер також порекомендував подивитися мультфільм:

"Поділяючи народ, ми ні до чого доброго не прийдемо. Будуть розділені народи, які будуть гавкати на різних людей. Подивіться мультик" Тролі-2 ". Там правильний сюжет".

Крім того, на відео Усик відповів на виклик борця Богдана Грицая, запропонувавши зустрітися в рингу.

Нагадаємо, раніше Усик разом з Василем Ломаченко були внесені в базу "Миротворця".

Раніше УНІАН також повідомляв про те, що український боксер Іван Редкач назвав релігійність Усика і Ломаченка "пафосом і награністю".