Радченко допомагав Кличку готуватися до боїв / фото klitschko-brothers.com

Український боксер важкої ваги Сергій Радченко (7-6, 2 КО) розповів, як брав участь у тренувальному таборі легенди боксу Володимира Кличка.

Читайте такожВлаштували поєдинок: брати Клички вперше зустрілися після карантину (фото)

Боксер дав інтерв'ю сайту "Братство Кличко".

Відео дня

"Два з половиною тижні працюють важковаговики. На третій тиждень під'їжджають легші боксери. Був здивований, коли приїжджали спритні хлопці по 70 кілограмів. Останні раунди у Володимира проходили з акцентом на швидкість. У середу ми роз'їжджалися, два завершальні спаринги він працював з "мухачами". Спаринги закінчувалися в п'ятницю, за 8 днів до початку бою.

Як правило, всі стартують з чотирьох або шести раундів. Доходять до десяти раундів і йдуть вниз. Особливість Володимира, і її потім перейняв Сашко Усик - всі спаринги з першого по останній день по 12 раундів.

При мені не було випадків, щоб виносили з рингу. Але якраз на першому зборі, коли я потрапив до Володимира вже на другий тиждень спарингів, були розмови, що на першому тижні одного хлопця винесли з рингу - Володимир його нокаутував. Розповідали, що на інших спарингах теж були й нокдауни, й нокаути", - сказав Радченко.

Боксер також згадав, як на ринг проти Володимира в тренувальному режимі виходив його майбутній суперник та чемпіон світу Ентоні Джошуа:

"Так, він показував досить непоганий спаринг. Був одним з найкращих спаринг-партнерів на той момент. Становив найбільшу конкуренцію Кличку. Але все-таки відчувалася десь його невпевненість, десь недосвідченість. Все одно Володимир був на голову вищим. І це враховуючи те, що Ентоні не працював усі 12 раундів. Він працював зазвичай 2-4 раунди, тому що Володимир змінює спаринг-партнерів".

Сергій Радченко наголосив, що у таборі Кличка завжди була сувора дисципліна, а за запізнення можна було отримати штраф:

"ЗМІ писали про рабські правила? Так, за запізнення належало 10 ударів батогом. Володимир нас бив батогом, як рабів. І вранці, і ввечері. А якщо серйозно, рабських правил не було. Були звичайні правила, стандартна дисципліна. Коли підготовка такого рівня, до чемпіонських боїв, нормально. За запізнення на тренування був штраф в межах 150 доларів".

УНІАН раніше повідомляв про те, що Володимир Кличко увійшов до топ-100 спортсменів 21 століття.