У четвер, 14 листопада, збірна України прийматиме команду Естонії в Запоріжжі на стадіоні "Славутич-Арена".

УНІАН буде вести онлайн-трансляцію матчу Україна - Естонія.

Початок зустрічі - о 19.00.

Відео дня

Україна - Естонія: де дивитися матч по ТБ

Збірна України

Україна достроково оформила вихід на Євро-2020, тому останні два матчі в році вже не мають серйозного значення. У семи турах кваліфікації команда Андрія Шевченка набрала 19 очок і очолює групу B.

Жирною крапкою в плані досягнення мети стала яскрава перемога над Португалією в Києві 14 жовтня - 2:1. Той успіх гарантував команді Шевченка вихід у фінальну частину турніру.

Зараз наша збірна має серію із шести поспіль перемог і всього два пропущені м'ячі - це найкращий показник поряд з бельгійцями у всьому відборі.

Національна команда вперше проведе поєдинок у Запоріжжі. Вже 17 листопада українці зіграють на виїзді з Сербією у відборі Євро-2020, але і сьогодні, і в наступній грі Шевченко навряд чи буде ставити на перше місце результат.

Україна - Естонія: прогноз букмекерів

Кадрова ситуація

В збірну не був викликаний Тарас Степаненко - він пропустить матч із Сербією через дискваліфікацію, тому на товариську гру його теж не покликали. Шанс дебютувати в команді на цій позиції буде у хавбека "Зорі" Дмитра Іванисені.

Через травми на зборах відсутні гравці "Шахтаря" Марлос і Жуніор Мораєс, а Євген Коноплянка повернеться тільки до гри з Сербією. Через народження дитини відсутній Руслан Малиновський, а Олександр Зінченко залишається в лазареті.

У Естонії матч пропустить головна зірка команди Рагнар Клаван, який дуже успішно останнім часом грає за "Кальярі". Колишній захисник "Ліверпуля" просто отримав відпочинок, щоб не перевантажувати організм у свої 34 роки. В цілому тренер естонців вже зізнався, що дасть шанс молодим.

Орієнтовні склади

Україна:Лунін, Соболь, Пластун, Шабанов, Караваєв, Іванисеня, Шепелєв, Коваленко, Циганков, Ярмоленко, Бєсєдін

Естонія: Ігонен, Камс, Баранов, Кууск, Пікк, Кяйт, Лійвак, Айнсалу, Крейда, Пурі, Анієр

Слова перед матчем

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко:

"Естонія непогано обороняється, намагається будувати вихід з оборони за рахунок передач. Непогано грає на стандартних положеннях. Треба побоюватися контратак. Думаю, публіка в Запоріжжі прийме нас добре. Чекаємо, що прийдуть глядачі та підтримають команду. Із задоволенням сюди приїжджаємо, перший раз команда грає, такий рівень. Думаю, вболівальники прийдуть".

Головний тренер збірної Естонії Карел Волайд:

"Я дам шанс зіграти багатьом молодим футболістам, але вийдуть і досвідчені виконавці. Ми сподіваємося не відійти від того стилю, який обрав тренерський штаб. У нас є фундамент та визначені завдання на матч з Україною. Звичайно, важко очікувати змістовної гри від того складу, який ми будемо змушені виставити".

Арбітр

Судити матч буде бригада арбітрів на чолі з представником Іспанії Хуаном Мартінесом Мунуерой.