uhl.ua

Збірна України з хокею провела товариський матч проти збірної клубів Української хокейної ліги. Поєдинок відбувся у Дружківці на арені "Альтаїр". Переможцем зустрічі стала команда зірок УХЛ, повідомляє офіційний сайт ліги.

Національна команда почала матч більш активно, швидко заробила більшість, але скористатися своїм шансом не змогла. У свою чергу, збірна клубів була більш ощадливою зі своїми моментами. В середині періоду команда Сергія Вітера отримала подвійну чисельну перевагу, закинувши дві шайби поспіль. Спочатку відзначився Юрій Сильницький, потім Олексій Ворона. Через 40 секунд збірна клубів закинула вже в рівних складах – Олександр Костіков вирвався один на один з Кирилом Кучером і ефектно переграв воротаря.

На те, щоб прийти до тями, збірній України знадобився цілий період. Другу частину першої і початок другої двадцятихвилинки команда Андрія Срюбка провела дуже блякло, але закинути під кінець відрізка їй допомогла більшість 4 на 3: Всеволод Толстушко кинув від синьої лінії, а Сергій Бабинець першим дотиком обробив шайбу, а другим відправив її у ворота.

Відео дня

Читайте такожДонбас всьоме став чемпіоном України з хокею

Всупереч очікуванням, перша частина заключного періоду пройшла дуже спокійно. Збірній України не вдавалося нав'язати швидкий темп, а команда Сергія Вітера не поспішали форсувати події на льоду. У плавну течію гру знову увірвалася більшість, причому знову команда Срюбка пішла двічі поспіль, а потім подвійна меншість тривало через за ще одне вилучення. З-за проблем з дверима штрафного боксу збірна клубів за фактом забила у форматі 5 на 3, однак формально Дмитро Ігнатенко вже повинен був бути на льоду, тому разом з цим голом меншість було завершено.

Здавалося, що у національної збірної немає шансів на порятунок, але їй вдалося зробити камбек. За час, що залишився команда Андрія Срюбка закинула двічі – голи на рахунку Микити Буценка та Володимира Чердака. В кінці національна збірна отримала більшість і провела його в форматі 6 на 4, але пробити Костенко ще раз так і не змогла.

Цього тижня збірна України проведе ще два контрольних матчі. 20-го і 21 квітня в Мінську команда Срюбка зіграє проти «Юності».

Контрольний матч

Збірна України - Збірна клубів УХЛ - 3:4 (0:3, 1:0, 2:1)

Шайби: 0:1 – Сильницький (Дунаєв – бол. 5 3) – 9:06, 0:2 – Ворона (Пуголовкін, Таран – бол.) – 9:41, 0:3 – Костіков (Луговий) – 10:21, 1:3 – Бабинець (Гаврик, Толстушко – бол.) – 39:08, 1:4 – Ромащенко (Пуголовкін, Ворона – бол.) – 52:30, 2:4 – Буценко (Бабинець) – 53:33, 3:4 – Чердак (Мазур) – 56:07,

Воротарі: Костенко – Кучер.