Huawei Mate 60 Pro + визнаний кращим у світі камерофоном за версією DxOMark / фото Huawei

В кінці вересня Huawei представила на ринку хітовий флагман Mate 60 Pro+ із топовим набором камер. Фахівці DxOMark протестували його задню камеру й прийшли до висновку, що по частині фото смартфон не залишає шансів іншим моделям.

Так, в ході тестування камера Huawei Mate 60 Pro+ набрала рекордні 157 балів, що дозволило смартфону зайняти перше місце рейтингу, всього на один пункт обійшовши минулого лідера – Mate 60 Pro. Далі розташовуються iPhone 15 Pro і iPhone 15 Pro Max.

Чому Huawei Mate 60 Pro+ найкращий

  • Дуже широкий динамічний діапазон, точна експозиція при портретній і пейзажній зйомці;
  • Хороша передача кольору, швидкий і точний автофокус;
  • Змінна діафрагма дозволяє оптимізувати глибину різкості для кожної сцени;
  • Хороший ефект розмиття і точна ізоляція об'єкта в портретному режимі.
  • Топова макрозйомка завдяки використанню телеоб'єктива 3,5 x.

Незважаючи на абсолютне лідерство, фахівці DxOMark назвали відразу кілька мінусів камери Mate 60 Pro+. Наприклад, втрата деталей у висококонтрастному відео та відео при слабкому освітленні, також при слабкому освітленні помітно шум, артефакти на фото. А ще контраст обличчя і відтінки шкіри могли б бути краще в складних сценах з контровим освітленням. Але попри це, Mate 60 Pro+ тепер – найкращий в світі камерофон.

Відео дня

Також в топ DxOMark найкращих камерофонів потрапили Google Pixel 8 Pro, Oppo Find X6 Pro, Honor Magic 5 Pro, Oppo Find X6, Huawei Mate 50 Pro і базовий Pixel 8.

Топ - 10 кращих камерофонів за версією DxOMark

Детальніше про Huawei Mate 60 Pro+

Окрім просунутих фотоможливостей, Huawei Mate 60 Pro+ має низку цікавих особливостей. Наприклад, це перший смартфон в світі з опцією супутникових дзвінків: інші мобільні пристрої пропонують тільки відправку SMS або зв'язок з екстреними службами за відсутності мобільного зв'язку. Також тут стоїть процесор не від Qualcomm або MediaTek, а 8-ядерний Kirin 9000S.

Основна камера ззаду представлена датчиками на 48 Мп (f/1,4–4,0, OIS), 40 Мп (f/2,2, ширококутна оптика) і 48 Мп (телефото, f/3,0, OIS, 3,5 X). В екран врізано відразу три зіниці: 13-мегапіксельна "фронталка", 3D-сканер глибини і ще один модуль. У Китаї Huawei Mate 60 Pro+ оцінили в 8999 юанів (~45 000 грн). 

Вас також можуть зацікавити новини: