Функція Always on Display розряджає смартфони в рази швидше: як її відключити / скріншот

Тривалість роботи від одного заряду, є, мабуть, найціннішою якістю в смартфонах. Виробники з кожним новим релізом прагнуть забезпечити максимальну автономність своїх пристроїв, проте паралельно впроваджують нові передові функції, які споживають все більше енергії.

Одним з таких пожирачів є режим завжди включеного екрана (AoD). На Android-девайсах вона з'явилася вже давно, а ось на айфонах дебютувала відносно недавно. Ця фіча сама по собі корисна, але не всі усвідомлюють, скільки неоціненних відсотків зарядки вона витягує з батареї смартфона.

Як працює Always On Display

Функція Always On Display дозволяє користувачеві переглядати основну інформацію на дисплеї, навіть коли пристрій знаходиться в режимі очікування або заблоковано. У затемненому вигляді користувачі можуть переглядати актуальний час, оповіщення, основні віджети і задану анімацію.

Відео дня

Принцип роботи простий: можливість швидко перевірити важливу інформацію, не включаючи смартфон цілком. Окрім того, Always-on Display сприяє поліпшенню загального користувацького досвіду, оскільки немає потреби постійно включати і вимикати екран, що втомлює й витрачає час.

Скільки витрачає зарядки Always On Display

Раніше фахівці DxOMark протестували витрату батареї з вимкненою і включеною функцією AOD і прийшли до висновку, що з активною опцією телефон розряджається приблизно в 3-5 рази швидше, ніж без неї.

Для наочності, топовий iPhone в режимі очікування пропрацював 466 годин без AoD і 122 години з AOD. Pixel – 367 і 139 годин, Xiaomi – 495 і 103 години, Galaxy – 417 і 136 годин.

Ба більше, як повідомляється, Always On Display "вбиває" не тільки батарею, але і дисплей. За зручність бути постійно в курсі останньої інформації деякі користувачі жертвують вигорілими пікселями.

Так виглядає iPhone 14 Pro з вигорілим екраном / фото з реддіта

Як відключити функцію Always On Display

  • На iPhone (доступна тільки на iPhone 14 і 15) йдемо в налаштування, шукаємо розділ "Екран і яскравість" і деактивуємо тумблер навпроти "Завжди увімкнено".
  • Якщо у вас смартфон Android, перехід в меню "Екран блокування і безпека" і переводимо тумблер "Відображати завжди" в неактивне положення.

Ця непотрібна функція 'вбиває' батарею та екран вашого телефону: відмовтеся від неї

Раніше УНІАН розповідав, як позбутися від реклами в додатках і іграх. Незважаючи на те, що реклама в смартфонах є їх невід'ємною частиною, її можна цілком легально відключити. І для цього не доведеться нічого завантажувати і встановлювати.

А ще ділилися порадами, куди поставити роутер, щоб інтернет "літав". Якщо домашній Wi-Fi не радує швидкістю, можливо, пора знайти для коробки з Інтернетом нове місце.

Вас також можуть зацікавити новини: