Сюжет дня : Скасування статті КК про незаконне збагачення

Скасування статті КК про незаконне збагачення

26 лютого 2019 року в ЗМІ з'явилася інформація, що Конституційний суд України скасував статтю 368-2 КК Кримінального кодексу, що передбачає покарання за незаконне збагачення.

Пізніше стало відомо, що таке рішення було ухвалено на підставі розгляду конституційного подання 59 депутатів Верховної Ради: 23 депутати з «Народного фронту», 11 депутатів з «БПП», 11 з «Відродження», 10 із «Опоблоку», 3 з «Волі народу» і 1 з «Радикальної партії».

Кримінальну відповідальність за незаконне збагачення запровадили у 2015 році. Це було однією з вимог ЄС на виконання Плану дій з візової лібералізації, а також одним із зобов’язань України перед МВФ, закріпленим меморандумом. 

Національне антикорупційне бюро розслідує 50 кримінальних проваджень за статтею 368-2. Найтяжче передбачене покарання – позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Підозри за цією статтею повідомили екс-виконувачу обов'язків голови Державної фіскальної служби Мирославу Продану, першому заступнику голови Служби безпеки Павлу Демчині, міністру інфраструктури Володимиру Омеляну, екс-чиновнику Генпрокуратури Дмитру Сусу.

Новини про рішення Конституційного суду про скасування статті Кримінального кодексу про незаконне збагачення

Останні новини
завантаження...
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся