Страх Порошенка вплинув на скасування статті про збагачення / фото УНІАН

Україна перебуває під клептократичним управлінням, заявив політичний аналітик, колишній народний депутат України, голова мистецького об'єднання "Остання барикада" Олександр Доній.

"Українська влада краде у держави. Очевидно, що, як мінімум, Захід наша влада обманює", – вважає він. Про це повідомляє "Главред".

За його словами, яскравий приклад – всі антикорупційні інститути, які просив Захід за свою підтримку, не вірячи, що Генпрокуратура, яка мала всі повноваження для боротьби з корупцією, могла тут щось зробити. Українська влада створила всі, але ці органи взагалі не працюють, зазначив експерт.

Відео дня

"Вірніше – вони працюють, але видоюючи гроші громадян на свою зарплату. Плюс, як показують журналістські розслідування, ще і видоюють хабарі від мародерів. А мета, яку ставив Захід – боротьба з корупцією – не реалізується", – розповів Доній.

Ілюзорним є навіть співпраця з Заходом, вона однобічна, додав він.

"Захід дає Україні гроші, а наша влада представників Заходу "розводить", як цуценят, даючи обіцянки, а насправді сміючись і розкрадаючи гроші не тільки бюджету, а й з західної допомоги", – заявив аналітик.

Читайте також"Буде робити все, щоб уникнути покарання": експерт розповів про небезпечні страхи Порошенка

Що стосується скасування статті про незаконне збагачення, то вона свідомо створювалася так, щоб її можна було скасувати.

"Це була багатоходова комбінація, угода влади. Вона була потрібна для того, щоб в черговий раз обдурити Захід, щоб знову отримати гроші за те, що влада не збиралася робити. І про те, що ця стаття згодом буде скасована, говорили з самого початку. Зокрема, і про те, що вона не відповідає Конституції України. Наприклад, про це відразу говорив журналіст Володимир Бойко. Тобто спочатку ця стаття була помилкою, аферою", – пояснив Доній.

Він упевнений, що Конституційний суд – не самостійний орган, третина його складу взагалі призначається президентом. Тобто це абсолютно підконтрольний президенту орган: "Які рішення хотів президент – такі вони і приймають".

"Чому саме під вибори? Може, це був страх президента за власне майбутнє – підсвідомо він розуміє, що може втратити посаду. І ми не знаємо, які справи вже доходили до завершення, до судового розгляду. А тепер всі справи потрібно буде починати з нуля. Але тепер, як мінімум, на півроку справи будуть розвалені. Тактично це успіх влади. А те, що стаття була скасована до виборів, про це поговорять і забудуть", – резюмував Доній.