Холодницький розповів про наслідки рішення КСУ / фото УНІАН

Майже 30 народних депутатів майже з усіх фракцій мали стати фігурантами кримінальних справ щодо незаконного збагачення, але тепер це неможливо через скасування цієї статті Конституційним судом.

Читайте такожЗаконопроект Порошенка про незаконне збагачення не зможе запобігти закриттю справ проти корупціонерів – експерти (відео)

Про це в ефірі ток-шоу "Право на владу" на телеканалі "1+1" заявив керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький, передає ТСН.

Відео дня

За його словами, за роки роботи НАБУ і САП було порушено 106 кримінальних проваджень за ознаками злочину, передбаченого за незаконне збагачення. 37 проваджень було закрито, чотири – направлено до суду, а 65 досі розслідуються.

Холодницький зазначив, що перші провадження за цією статтею були направлені до суду ще у квітні 2016 року – це була справа колишнього військового прокурора сил АТО Кулика. Справа слухається у суді вже майже три роки, а минулого року відбулося лише три засідання, розповів керівник САП.

Останнє провадження, яке направили до суду минулого тижня, стосувалося міністра інфраструктури Володимира Омеляна. Ще є справа голови Держаудитслужби і справа судді одного із судів Луганської області, який зумів "на свою зарплату" придбати у Харкові дві елітні квартири.

Окрім того, антикорупційні органи вже готові були завершити слідство у справі екс-глави Державної фіскальної служби Продана. Також фігурантами справ про незаконне збагачення мали стати міністри, їхні заступники та очільники ОДА.