Станіславу Шевчуку відмовили у візі в США / фото УНІАН

Голові Конституційного суду України Станіславу Шевчуку відмовили у візі в Сполученні Штати Америки.

Про це повідомляє Центр протидії корупції на сторінці в Facebook.

"У голови Конституційного суду України сталась неприємність. Пану Станіславу Шевчуку відмовили у візі в США", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Джерела ЦПК повідомили, що Шевчук позбувся американської візи через скасування статті про незаконне збагачення.

Як повідомляв УНІАН, 26 лютого Конституційний суд за поданням 59 народних депутатів визнав неконституційною статтю 368-2 Кримінального кодексу України (незаконне збагачення), що втратила чинність з дня ухвалення рішення.

Читайте такожКСУ планує визнати неконституційною відповідальність за недостовірне декларування доходів (документ)

В обґрунтуванні свого рішення судді КС наголосили, що ця стаття Кримінального кодексу суперечить Конституції, де вказано, що усі сумніви щодо доведеності вини особи тлумачаться на її користь (ст. 62), і закріплено право особи не давати показів чи пояснень стосовно себе та своїх близьких (ст. 63), а також ст. 17 Кримінального процесуального кодексу, де зазначено, що ніхто не зобов’язаний доводити свою невинуватість і має бути виправданим, якщо сторона обвинувачення не доведе винуватість особи.

28 лютого у Верховній Раді було зареєстровано президентський проект закону (№10110) про кримінальну відповідальність за незаконне збагачення.

Загалом до парламенту вже подано 12 законопроектів, якими пропонуються зміни до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів щодо застосування кримінальної відповідальності за незаконне збагачення.