Голові Конституційного суду анулювали візу до США / фото УНІАН

Голові Конституційного суду України Станіславу Шевчуку анулювали візу до США.

Про це повідомляє Центр протидії корупції на своїй сторінці у Facebook.

Читайте такожСудді КС заявили, що жодних перешкод у приведенні новообраного президента до присяги не виникне

Відео дня

"У голови Конституційного суду України сталась неприємність. Пану Станіславу Шевчуку відмовили у візі в США. Джерела зазначають, що Шевчук позбувся американської візи через скасування статті про незаконне збагачення", - сказано в дописі.

Данну інформацію підтвердило УНІАН джерело у КСУ. "Так, був такий випадок. Їхати до США він мав ще в березні для того, щоб виправдатися якраз за рішення КСУ щодо скасування відповідальності за незаконне збагачення", - сказав співрозмовник УНІАН.

Сам голова КСУ на своїй сторінці у Facebook 11 березня проанонсував свій візит до США, зокрема зауважив, що це візит "на запрошення". "Мною прийнято запрошення здійснити візит 19- 21 березня до Вашингтона для зміцнення діалогу з нашими колегами, висвітлення викликів, які стоять перед Конституційним судом в сучасних умовах", - написав Шевчук.

Також Шевчук написав і про скасування судом статті Кримінального кодексу України про незаконне збагачення. "Обструкція, якій піддається суд після винесення рішень, які суперечать "вуличному розумінню", не є ознакою правової і цивілізованої держави", - наголосив він.

При цьому ні на сторінці Шевчука у Facebook, ні на сайті КСУ немає інформації, що візит відбувся, або ж - що його скасовано.

УНІАН зателефонував на стаціонарний номер прес-служби КСУ за інформацією, чи відбувся анонсований Шевчуком візит до США, але отримав відповідь, що прес-служба не уповноважена на це відповідати.

На зауваження, чому в прес-службі не можуть відповісти на таке просте питання, кореспондент УНІАН отримав відповідь: "Вже нікого немає на роботі. Я тут просто прибиральниця". Телефонна розмова відбулася в робочий час, о 16.30.