Ілюстрація / REUTERS

Перспективними маршрутами для розвитку транзитної мережі МАУ, виходячи з нинішньої ситуації з обмеженням польотів на схід і транзиту через Росію, є зона Перської затоки, Індійський субконтинент і Північно-Східна Африка.

Про це розповів в інтерв'ю avianews.com президент авіакомпанії Юрій Мірошников.

«Північно-Східна Африка - досить погано освоєна нами зона. Ми думаємо про Ефіопію, польоти в Аддіс-Абебу. Росія для нас закрита на невизначений час. Кавказ - невеликий і досить добре освоєний нами», - розповів глава МАУ.

Відео дня

Читайте такожМАУ оголосив розпродаж квитків на окремі напрямки

За словами Мірошникова, авіакомпанія намагалася відкривати польоти в інші пункти Грузії: Батумі, Кутаїсі, але це не давало ефекту.

«Там досить польотів до столиці. Вже зараз ми виконуємо в Тбілісі і Єреван по два рейси в день», - прокоментував топ-менеджер.

Мірошников також розповів про істотні витрати, з якими авіакомпанії стикаються, літаючи на схід. Серед них - обліт території Росії, Криму, району ООС, а також обмеження на польоти в деякі країни, наприклад, Узбекистан і Туркменістан.

«Періодично ми ініціюємо листи на рівні державних відомств, але поки що подолати позицію узбецької або туркменської сторін не виходить», - додав глава МАУ.

Як повідомляв УНІАН, авіакомпанія МАУ відкриває перший прямий рейс з Києва до Китаю за маршрутом Київ-Санья-Київ.