Перетин кордону може стати більш зручним / фото УНІАН

Кабінет міністрів створює сервіс, який зменшить час очікування для пасажирів при перетині державного кордону на залізничній станції «Львів» для залізничного пасажирського сполучення з Польщею.

Як повідомив прем'єр-міністр Олексій Гончарук в своєму Telegram-каналі, відповідне рішення уряд ухвалив на сьогоднішньому засіданні.

Читайте такожЄвропа пересідає з літаків на поїзди: названі найкращі нові залізничні маршрути на 2020 рік

Відео дня

«Ми створюємо зручний сервіс, який зменшить час очікування для пасажирів при перетині державного кордону на залізничній станції «Львів» для залізничного пасажирського сполучення з Польщею», - написав він.

Як уточнив Гончарук, для цього відкрито міжнародний пункт контролю на цій ділянці, який буде функціонувати постійно і цілодобово.

«Всі процедури прикордонного та митного контролю будуть здійснюватись безпосередньо під час руху поїздів», - додав він.

Гончарук зазначив, що це рішення - результат успішного пілотного проекту на поїздах «Інтерсіті+» сполученням «Київ-Львів-Перемишль», які курсують між станціями «Львів» та «Мостиська-2» та в зворотному напрямку.

Як повідомляв УНІАН, «Укрзалізниця» спільно з Польською залізницею з 15 грудня запускають новий міжнародний пересадочний залізничний маршрут Львів - Берлін.

Пасажири, що подорожують в Німеччину, зможуть скористатися поїздом № 89/90 Львів - Перемишль (Польща) і на кінцевій станції здійснити зручну пересадку на поїзд № ЄС/EN 456/457 Перемишль - Берлін.