Ілюстрація REUTERS

Державні органи й авіакомпанії узгодили алгоритм взаємодії для повернення українських громадян з Єгипту.

Читайте такожЄгипет припиняє авіасполучення з 19 березняЯк йдеться у повідомленні Міністерства закордонних справ України, 17 березня в МЗС відбулась координаційна нарада з керівництвом Міністерства інфраструктури, Державної авіаційної служби, Державного агентства розвитку туризму, авіакомпаній та туристичних операторів.

"У ході зустрічі узгоджено алгоритми подальшої взаємодії та розпочато спільну роботу з метою планового, організованого та безперешкодного повернення додому українських туристів після відпочинку в Єгипті", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

У цьому зв'язку зазначається, що жодних обмежень на перельоти чартерних рейсів, які заберуть українців додому, між Єгиптом та Україною не запроваджено.

"МЗС України та Посольство України в Єгипті перебувають у постійному контакті з органами влади Єгипту для вирішення усіх можливих питань, які виникатимуть у громадян під час перебування за кордоном. Ми подбаємо, щоб усі наші співвітчизники повернулися на Батьківщину", - сказано у повідомленні.

В МЗС наголосили, що українські громадяни, які перебувають в Єгипті, повернуться додому вже ближчим часом.

Як повідомляв УНІАН, вранці сьогодні, 17 березня, туроператори почали вивозити громадян з Єгипту, 1,5 тис. українців повернулись додому.

З метою запобігання розповсюдження нового коронавірусу Україна від сьогодні повністю обмежила пасажирське авіасполучення.

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.