Turkish Airlines відновила польоти в Україну / фото ua.depositphotos.com

Turkish Airlines відновила регулярні пасажирські польоти в Україну після 3,5-місячної перерви, виконавши 1 липня рейс зі Стамбула в київський аеропорт Бориспіль.

Перший час польоти будуть виконуватися зі скороченою частотою сім разів на тиждень. З 14 липня вона зросте до 10 рейсів на тиждень, повідомляє avianews.com.

Пасажирів в Україну доставив випущений в 2020 році Boeing 787-9. Це новий для авіакомпанії та українських аеропортів тип літака, який у компонуванні Turkish Airlines вміщує 30 крісел бізнес-класу і 270 - економічного класу.

Відео дня

Авіакомпанія має намір використовувати його на маршруті Київ на постійній основі, замінивши старіші літаки Airbus A330.

Як стало відомо avianews.com, першим рейсом в Україну прибули 193 пасажири, до Стамбулу вилетіли 210 осіб.

Читайте такожВ аеропортах Туреччини відкриють тест-центри для виявлення коронавірусу

1 липня авіакомпанія також відновить польоти зі Стамбула до Львова й Одеси. Перший маршрут буде обслуговуватися п'ять разів на тиждень, другий - сім разів на тиждень. Рейси в Херсон, Запоріжжя і Харків, які виконувалися до карантину, поки не входять в оновлений розклад турецького авіаперевізника на липень.

Крім прямих маршрутів Turkish Airlines пропонує стикування в десятки інших міст Туреччини і світу через Стамбул. Наприклад, пасажири можуть без обмежень летіти з України в Америку, оскільки на транзит через Туреччину не поширюється заборона президента США Дональда Трампа. Він обмежив польоти більшості іноземців з візами в країну з пересадкою в Шенгенській зоні, Ірландії та Великій Британії.

Поточна маршрутна мережа Turkish Airlines в Північну Америку на липень включає Нью-Йорк, Вашингтон, Чикаго, Лос-Анджелес, Маямі, Х'юстон, Сан-Франциско, Монреаль і Торонто.

Раніше УНІАН повідомляв, що Туреччина готова приймати українських туристів починаючи з 1 липня цього року, без проходження самоізоляції й тестування з дотриманням норм безпеки авіаперевізниками.