На Луганщині виявили великий схрон зброї та боєприпасів / фото lg.npu.gov.ua

Співробітники поліції у лісі в районі пасіки у селищі Роздольне Старобільського району Луганської області виявили великий схрон зброї та боєприпвсів.

Як повідомили у прес-службі Національної поліції Луганської області, серед знайденого були артснаряди, освітлювальні міни, гранати, патрони, димові шашки.

Читайте такожУ центрі Харкова силовики затримали джип зі зброєю

Відео дня

"З місця знахідки було вилучено: три штуки ПГ-7С, димова шашка, освітлювальна міна СМ11, три артснаряди, 30 штук УЗРГМ, 8 запалів УДЗ, 40 штук ВОГ 25, 12 гранат Ф1 без запалу,19 гранат РГД-5 без запалу, граната РГО без запалу, 7 гранат РГН без запалу, 7 тисяч 248 штук патронів 5,45 мм, 559 патронів 7,62 мм, 28 рейок з патронами 5,45 мм в кожній по 15 патронів, 7 пустих магазинів до кулемету, 3 пустих магазина з АК, 2 магазина 7,62 мм з 30 патронами, 3 магазина з 30 патронами 5,45 мм, постріли РПГ", - йдеться у повідомленні.

Частина знахідок, які вже покрилися іржею, була вивезена та знешкоджена на полігоні співробітниками ДСНС. Іншу частину направили на експертизу.

Вказаний факт був зареєстрований до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України. Проводиться досудове слідство.

У схроні зброї на Луганщині було понад 7 тисяч патронів / lg.npu.gov.ua

Як повідомляв УНІАН, в Ужгороді в мікрорайоні Радванка оперативники обласного управління СБУ у ході здійснення контррозвідувальних заходів виявили схрон з боєприпасами. Виявлені гранатомети і протипіхотні гранати готувалися російською спецслужбою для збройної провокації в Закарпатті.