Водночас він зазначив, що навряд чи Росія піде на такі дії найближчим часом / УНІАН

Новопризначений начальник Генерального штабу Збройних сил України Руслан Хомчак заявив, що загроза прямого вторгнення з боку Російської Федереції існує завжди.

Про це він сказав в інтерв’ю УНІАН, ТСН та ТСН Тиждень.

«Ситуація на Донбасі загрозлива, тому що на Донбасі нам протистоїть РФ, фізично там вже сформовані підрозділи та частини, в тому числі, з місцевих жителів, очолювані вони, звичайно, всі з РФ», - заявив він.

Відео дня

Читайте такожПід Луганськом в казармі згоріло більше десятка бойовиків

«Звичайно, загроза є, загроза не відпала… Загроза прямого вторгнення завжди може бути», - наголосив генерал.

Проте він відзначив, що навряд чи Росія вдасться до таких дій найближчим часом. «Я думаю, що завтра прямого вторгнення не буде. Тому що для будь-якого вторгнення повинна бути мета. Якщо мети немає, то просто йти вбивати – ні один керівник, хто розв’язує війну, так не робить. Все робиться з метою», - наголосив Хомчак.

За його словами, ситуація на сході країни є напруженою та непростою. «Ми повинні кожен день займатися тим, щоби армія була боєздатна, боєготовна до всього, що тільки може нам загрожувати», - підкреслив Хомчак.

Як повідомляв УНІАН, 21 травня президент Володимир Зеленський призначив Хомчака начальником Генштабу ЗСУ замість Віктора Муженка.

Хомчак народився у червні 1967 року, генерал-лейтенант Збройних сил України, з 2016 року займав посаду начальника штабу Сухопутних військ ЗСУ.

Детальніше читайте в інтерв'ю голови генштабу ЗСУ Руслана Хомчака для УНІАН.