Окупанти продовжують обстрілювати українських військових \ УНІАН

На Донбасі з початку доби бойовики здійснили вже 9 обстрілів позицій українських захисників.

Читайте такожБойовики з артилерії обстріляли позиції ЗСУ поблизу Новолуганського, двоє загиблих

Про це на брифінгу повідомив речник Міноборони, полковник Олександр Мотузяник. «Обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил суттєво загострилася. Вже від початку поточної доби російсько-окупаційні війська суттєво збільшили кількість вогневих провокацій, при цьому противник активно застосовував артилерію та міномети, калібри яких заборонені до використання в районі бойових дій», - сказав він.

Відео дня

Загалом станом на 12.00 зафіксовано 9 порушень режиму тиші з боку противника.

Найпотужніший вогневий наліт на позиції підрозділів Об’єднаних сил в районі Новолуганського бойовики здійснили о 00.30. Обстріл вівся з мінометів калібру 120 мм та ствольної артилерії калібру 122 мм з напрямку Калінінського, і тривав майже годину.

«За цей час противник випустив по позиціях українських військ 18 артилерійських та 11 мінометних снарядів. Військовослужбовці Збройних сил України відкрили вогонь у відповідь, при цьому вдалося придушити окремі вогневі точки противника. Однак внаслідок цього підступного та злочинного обстрілу, на превеликий жаль, підрозділи Об’єднаних сил зазнали безповоротних та санітарних втрат — двоє українських захисників героїчно загинули, четверо були поранені та ще четверо зазнали бойових травмувань», - розповів речник, додавши, що усіх поранених та травмованих військовослужбовців було невідкладно евакуйовано до госпіталів, де наразі військові лікарі надають їм невідкладну медичну допомогу.

Також цієї ночі під ворожий вогонь потрапляли опорні пункти підрозділів Об’єднаних сил, розташовані поблизу Травневого (там противник стріляв двічі), Зайцевого, Гнутового, Новогригорівки та Павлополя. Оборонні укріплення українських військ в районі Павлополя також потрапляли під ворожий вогонь щонайменше два рази.

Противник активно застосовував озброєння бойових машин піхоти, автоматичні гранатомети та стрілецьку зброю, включно з кулеметами великих калібрів.

Як повідомив Мотузяник, практично на кожен обстріл, коли це було можливо, українські захисники давали противнику гідну відсіч та вели вогонь у відповідь.

«Станом на зараз ситуація частково стабілізувалася, наші захисники надійно контролюють противника по всій лінії зіткнення», - зазначив речник.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 7 травня, на Донбасі від влучення міни у бліндаж загинули двоє військовослужбовців Національної гвардії «Азов» (в/ч 3057), ще вісім бійців дістали поранення різного ступеня тяжкості. Станом на 07.00 від початку доби було зафіксовано 7 ворожих обстрілів.