МЗС прокоментувало трагедію на Донбасі / фото УНІАН

У МЗС припускають, що після обстрілу колони голови Донецької ВЦА, внаслідок якого один військовослужбовець загинув, Росія продовжить провокації на Донбасі.

Таку думку на своїй сторінці у Twitter висловив заступник Міністра закордонних справ Єгор Божок.

"Саме так Кремль "хоче" припинення вогню в Україні і "намагається з усіх сил виконувати" Мінські угоди. Боюся, що це не кінець. Натхненна Радою Європи Росія не зупиниться", – написав Єгор Божок.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, за даними штабу операції Об’єднаних сил, 10 липня в районі південної околиці населеного пункту Гранітне з ПТРК був обстріляний вантажний автомобіль КрАЗ одного з підрозділів Об'єднаних сил. Внаслідок обстрілу один військовослужбовець загинув, ще один дістав поранення.

Як повідомили ряд ЗМІ, під обстріл потрапила вантажівка, що супроводжувала очільника Донецької ВЦА Кириленка, який без попередження штабу ООС виїхав на передову.

У зв’язку з обстрілом вантажівки президент Володимир Зеленський доручив начальнику Генерального штабу – головнокомандувачу Збройних сил Руслану Хомчаку посилити активність ЗС зі знешкодження диверсійних груп.

У прес-службі глави держави також повідомили, що внаслідок обстрілу «автівка голови Донецької ОДА, що стояла неподалік, не постраждала».