Одного ув'язненого сьогодні ж буде звільнено через закінчення терміну  / фото: Денісова/Facebook

Cьогодні на підконтрольну Україні територію було передано ще 54 засуджених, які відбували покарання на окупованій частині Луганської області.

Про це уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова повідомила у Facebook.

«Сьогодні на мосту біля міста Щастя всьоме відбулась передача засуджених громадян України, які перебували в пенітенціарних установах на момент окупації частини Луганської області», - заявила вона.

Відео дня

Читайте такожВизволеним українським бранцям Кремля виплатять по 100 тисяч гривень

За словами Денісової, під час передачі від представників так званої «ЛНР» отримано 54 особи. «Серед них наймолодшому – 26 років, а найстаршому – 61 рік. Ці засуджені проживали на території Луганської, Донецької, Харківської, Запорізької та Кіровоградської областей та в Києві», - написала омбудсмен.

Вона зауважила, що одразу після проходження всіх необхідних процедур одну особу сьогодні ж буде звільнено у зв’язку із закінченням строку відбування покарання.

Денісова додала, що Україні було передано 10 кримінальних справ, за якими засуджені зможуть звернутися до судових органів в порядку апеляції або касації. Право цих громадян на вільний доступ до правосуддя буде відновлено.

Починаючи з грудня 2018 року до сьогодні з окупованої частини Луганщини було отримано 373 засуджених громадянина України, а з Донецької області – 13, з них 105 осіб звільнено.

«Робота в даному напрямку продовжується та перебуває під особистим контролем президента України Володимира Зеленського», - резюмувала Денісова.

Як повідомляв УНІАН, 24 липня відбулася передача 64 засуджених, які відбували покарання в місцях позбавлення волі на тимчасово непідконтрольній території Луганської області.