Україні передали 64 засуджених українців, що відбували покарання в ОРДЛО / Facebook, Людмила Денісова

Сьогодні відбулася передача ще 64 засуджених, які відбували покарання в місцях позбавлення волі на тимчасово непідконтрольній уряду території Луганської області.

Читайте такожУ Мінську домовилися розпочати процедуру обміну за формулою "208 на 69" – Безсмертний

Як повідомили УНІАН у прес-службі Державної кримінально-виконавчої служби України, передача засуджених здійснювалася поблизу м. Щастя, безпосередньо на лінії зіткнення.

Відео дня

Всіх переміщених осіб доставили до державної установи «Старобільський слідчий ізолятор», де буде вивчено їхні особові справи та визначено правовий статус. Зазначається, що після проведення необхідних заходів засуджених направлять до виправних колоній для подальшого відбування покарання.

За словами заступника міністра юстиції Дениса Чернишова, «це вже шоста успішна передача в’язнів з території так званої «ЛНР». Загалом, з грудня 2018 року переміщено 319 осіб. Всього ж, з 2014 року на територію, контрольовану урядом України, повернуто 554 особи, з яких 223 – з окупованої частини Донецької області та 12 осіб – з АР Крим.

Як повідомляв УНІАН, за словами уповноваженої Верховної Ради України з прав людини Людмили Денісової, з 12 грудня 2018 року до 24 травня 2019 року відбулося 6 переміщень громадян України, які відбували покарання на окупованій території Луганської області. Зокрема, загалом за цей період було переміщено 268 громадян України, 49 з яких вже звільнені.