У Киева теперь есть неопровержимые доказательства о военных РФ на Донбассе / facebook.com/markian.lubkivskyi

Начальник Генерального штабу Збройних сил Віктор Муженко виступив у понеділок із заявою про те, що Київ тепер володіє конкретними доказами прямої участі Росії у подіях в Україні, і що вони запросять спостерігачів ОБСЄ для розмови з російськими солдатами, пише Foreign Policy.

Читайте такожКлімкін: Кремль намагався ліквідувати взятих у полон російських спецназівців

"Незважаючи на заяви російського керівництва про відсутність російських військ на окупованій території, в даний час ми маємо незаперечні докази їхньої присутності", - сказав Віктор Муженко.

Відео дня

За даними голови СБУ Валентина Наливайченка, російські солдати зізналися, що вони діяли в розвідувально-диверсійних підрозділах, які включали 14 інших членів збройних сил РФ, що діють спільно з сепаратистами.

Крім цього, на відео, оприлюдненому в інтернеті, один з двох захоплених російських спецназівців, з лікарняного ліжка зізнається в шпигунстві.

Реакція Кремля не змусила себе чекати. В той же день, прес-секретар президента Росії Володимира Путіна Дмитро Пєсков в своїй заяві знову заперечував російську участь у подіях на Донбасі. "Ми неодноразово говорили, що російських військ на Донбасі немає", - сказав він.

Повну версію статті читайте у розділі УНІАН Зарубіжна преса.