Ілюстрація / REUTERS

Російські окупаційні війська збільшують кількість обстрілів позицій Об'єднаних сил, щоб провокувати вогонь у відповідь, та переміщують озброєння на передову задля підтримання напруженості на Донбасі.

Як передає кореспондент УНІАН, про це з посиланням на дані розвідки повідомив під час брифінгу речник Міністерства оборони України полковник Дмитро Гуцуляк.

Читайте такожВ ОБСЄ заявили, що питання нових ділянок розведення сил на Донбасі потребує доопрацювання

Відео дня

За його словами, командування російських окупаційних військ підтримує високий рівень напруженості на тимчасово окупованій території у Донецькій та Луганській областях.

"Зокрема, зростає кількість обстрілів позицій Об’єднаних сил для провокування вогню у відповідь, окупантами здійснюється демонстративне переміщення озброєння і військової техніки з тилових районів у райони передових позицій", - сказав речник Міноборони.

Крім того, він зазначив, що російськими пропагандистами активізовано розповсюдження фейкових повідомлень зі звинуваченнями підрозділів Об’єднаних сил у недотриманні режиму припинення вогню з метою дискредитації.

"Вчергове зазначимо, що українські захисники непохитно стоять на засадах виконання Мінських домовленостей і ніколи не застосовують зброю першими", - підкреслив речник.

Гуцуляк уточнив, що вогонь у відповідь на прицільні обстріли російсько-окупаційних військ ведеться виключно з легкого піхотного озброєння за підтвердження відсутності в секторі цивільних мирних жителів та інфраструктури місцевого населення.