До Агєєва жодного разу не навідався консул РФ / svoboda.org.ua

Російський консул жодного разу не відвідав полоненого на Донбасі військового РФ Віктора Агєєва. Про це на своїй сторінці у Facebook написала представник України з врегулювання ситуації на Донбасі, перший віце-спікер Ради Ірина Геращенко.

"Потіряшку" жодного разу не відвідали російські консули. Жодного разу! Наші консули борються за відвідання наших у тюрмах РФ, наших консулів фізично побили в Чечні, коли вони проривалися на суд до Карп'юка і Клиха, їх не пускають до Сенцова і Кольченка, яким нав'язують російське громадянство, наш консул розшукував Романа Сущенка у Лефортово й пробивався до Євгена Панова, коли той коротко був там, між сімферопольськими катуваннями", - йдеться у її повідомленні.

Читайте також"Я хочу, щоб мене витягли звідси": полонений на Донбасі Агєєв боїться повторити долю Єрофєєва у разі повернення до РФ

Відео дня

За словами Геращенко, це й демонструє два світи: Україна своїх не кидає, не забуває, визнає, бореться, шанує, а для РФ це все просто "настамнет".

"Я сама кілька разів у тюрмах зустрічала громадян РФ, яких місяцями не відвідав консул, попри інформування. І прохання відвідати. Бо відвідати - це визнати", - наголосила перший віце-спікер Ради. 

Вона додала, що Росії не потрібні її громадяни, а тим більше жителі Криму і Донбасу, їй потрібні лише території. 

Як повідомляв УНІАН, російського контрактника Агєєва українські військові затримали у складі ДРГ бойовиків, яка була знешкоджена 24 червня під Жолобком в Луганській області.

28 червня в Міноборони РФ заявили, що захоплений у полон в Луганській області росіянин Агєєв минулого року "звільнився в запас".

Мати Агеєва, його друзі і колишні товариші зі служби підтвердили журналістам, що після строкової служби той залишився служити в армії за контрактом, який підписав у березні 2017 року.