REUTERS

Наприкінці минулої доби обстановка у районі проведення АТО й надалі залишалась напруженою, проте повністю контрольованою українською армією. 

Про це йдеться в повідомленні прес-центру Штабу АТО у Facebook.

Вже традиційно гаряче ввечері і вночі було в районі Авдіївської промзони. Тут з гранатометів різних видів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї російські найманці обстрілювали наші опорні пункти. З цієї ж зброї ворог двічі бив по українських захисниках на шахті Бутівка. 

Читайте такожБойовики на Донбасі продовжують порушувати умови перемир'я - українська сторона СЦКК

На Луганському напрямку вперше від початку перемир’я противник застосовував артилерію. Так, близько 21 години бойовики відкривали вогонь зі 122-міліметрової артилерії на підступах до Новотошківського. А з мінометів калібру 82 міліметри били біля Кримського та Причепилівки. 

На Приморському напрямку найманці застосовували зенітну установку в районі Гнутового, а великокаліберні кулемети – двічі поблизу Водяного. 

Загалом за минулу добу російсько-окупаційні угруповання 31 раз порушили перемир’я. У відповідь сили АТО 14 разів відкривали вогонь. В наслідок бойових дій один український військовий отримав поранення.