Ураження літака Ту-22М3 - особисте фіаско ватажка росіян, вважає аналітик / фото Міністерство оборони РФ

Ураження на російському аеродромі "Сольци" далекого надзвукового ракетоносця-бомбардувальника Ту-22М3 є особистим фіаско диктатора Володимира Путіна.

Військово-політичний аналітик Дмитро Снєгирьов в ефірі каналу "FreeДом" сказав, що в результаті удару по аеродрому "зменшена можливість російської сторони завдавати ракетних ударів по території України". Експерт не виключає, що після атаки російська сторона вирішить перекинути свої борти в інше місце.

"Це (ураження російського бомбардувальника - Ред.) і політичний збиток, і військовий збиток, і особиста поразка Путіна. Збройні сили України продемонстрували можливість завдання ударів у відповідь по основній складовій ядерної тріади Російської Федерації, а саме місцях дислокації тактичних бомбардувальників, здатних нести ядерне озброєння", - зазначив аналітик.

Відео дня

Удар по російському аеродрому "Сольци" - що сьогодні потрібно знати

19 серпня з'явилася інформація, що в Новгородській області РФ військовий аеродром "Сольци", на якому базувалися ракетоносці-бомбардувальники Ту-22М3, атакували безпілотники. У російському Міноборони стверджують, що був пошкоджений лише один борт.

Експерти зазначили, що російська сторона часто занижує втрати, і тому пошкоджених літаків може бути більше. У мережі з'явилася інформація, що пошкодження отримали щонайменше два борти. Пізніше в РФ відразу кілька пропагандистів занили, що РФ не зможе замінити уражений бомбардувальник. 

Довідка УНІАН. Ядерною тріадою називають оснащену ядерною зброєю стратегічну авіацію, атомні підводні ракетоносці й міжконтинентальні балістичні ракети.

Вас також можуть зацікавити новини: