Бригада "Азов" відновилася та повернулася на фронт / фото МВС

Бригада "Азов" відновила виконання бойових завдань на фронті, бійці захищають рубежі на Луганщині та завдають противнику втрат. 

Про це на брифінгу в Military Media Center повідомив тво директора департаменту планування застосування Головного управління Національної гвардії України полковник Микола Уршалович.

"Легендарна бригада спеціального призначення "Азов" відновилась і розпочала виконання бойових завдань у районі Серебрянського лісництва", - сказав він.

Відео дня

За словами Уршаловича, воїни "Азова" утримують займані рубежі та завдають противнику втрат у живій силі та техніці. Зокрема, 15 серпня артилеристи бригади в районі Серебрянського лісництва знищили мінометний розрахунок та інженерну машину окупантів.

Новини "Азову"

Як повідомляв УНІАН, 8 липня президент Володимир Зеленський після візиту до Туреччини повернувся в Україну з п'ятьма командирами оборонців "Азовсталі". Згідно з вимогами РФ про умови їх звільнення, командири перебували в Туреччині після полону з вересня 2022 року.

За умовами обміну з РФ, командир "Азова" Денис "Редіс" Прокопенко, заступник командира "Азова" Святослав "Калина" Паламар, старший офіцер "Азова" Олег Хоменко; командир 36-ї окремої бригади морської піхоти Сергій "Волина" Волинський і командир 12-ї бригади Нацгвардії Денис Шлега мали б перебувати в Туреччині під особистою протекцією президента Реджепа Таїпа Ердогана до кінця війни.

4 серпня 2023 р. Прокопенко вже брав участь у навчаннях азовців. 

В "Азові" повідомили, що Прокопенко провів зустріч з особовим складом. Під час розмови з "азовцями" він зазначив, що основні зусилля мають бути спрямовані на бойову підготовку та доукомплектування підрозділу особовим складом, технікою та озброєнням.

Вас також можуть зацікавити новини: