Червоний Хрест не виконує свої завдання, вважає Лубинець / фото ua.depositphotos.com

Міжнародний комітет Червоного Хреста не вирішив проблеми у своїй роботі на тлі російського вторгнення в Україну, попри публічну критику з Києва. Про це заявив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець в інтерв'ю "Українській правді".

"Я не бачу змін підходів, змін напрямків, змін рухів спілкування [Червоного Хреста] з Російською Федерацією. Я не бачу конкретних механізмів, як вони, виконуючи свій мандат, захищають права громадян України. Вони цього не роблять", – заявив омбудсмен.

Лубинець висловив думку, що нинішня війна розкрила загальну неефективність міжнародної системи захисту прав людини. На його думку, вона виявилася "фікцією, яка існує тільки на папері".

Відео дня

Україна критикує Червоний Хрест

Раніше Офіс президента України неодноразово критикував Червоний Хрест за нездатність отримати доступ до місць утримання українських полонених у Росії та на окупованих територіях. Особливо скандальним виявився випадок з полоненими в Оленівці, на окупованій частині Донбасу. Там в ході дивного вибуху загинули десятки полонених.

Крім того, Червоний Хрест потрапив у кілька скандалів, пов'язаних з допомогою окупантам та їхнім родинам. Так, у жовтні стало відомо, що російський Червоний Хрест розпочав збір коштів для допомоги сім'ям російських військовослужбовців.

Вас також можуть зацікавити новини: