Почався контрнаступ ЗСУ на Херсонщині / фото ГУР Міноборони України

29-го серпня офіційно стало відомо, що ЗСУ на півдні України пробили першу лінію оборони. Тож військовий експерт, голова Українського центру безпеки та співпраці Сергій Кузан прокоментував успіхи ЗСУ на цьому напрямку та пояснив, скільки таких ліній оборони існує.

Як він розповів в ефірі ТСН, існує три лінії оборони, їх будували достатньо довго. За його словами, російські окупанти готувалися до того, що на них будуть наступати. 

"Ці лінії оборони дуже добре відомі ЗСУ. Тому є конкретні плани щодо того, як ці лінії оборони потрібно буде знищувати. Але найголовніші - наші військові знищують ППО, РЛС, тобто розчищають небо", - наголосив Кузан. 

Він заявив, передумови для реалізації планів Генштабу ЗСУ здійснювалися планомірно. Військовий експерт додав, що ці лінії оборони розташовані аж до самого берега річки Дніпро. 

При цьому Кузан не став прогнозувати, скільки часу займе звільнення Херсонщини. 

Нагадаємо, 29 серпня в командуванні ЗСУ офіційно заявили про початок контрнаступу військових у Херсонській області. Просування українських сил супроводжується руйнуванням логістики росіян на окупованих територіях.

У ЗСУ закликають не поспішати із заявами щодо контрнаступу наших захисників.

Вас також можуть зацікавити новини: