Провести таку операцію неможливо без забезпечення вільного польоту вертольотів і літаків / фото wikimedia.org

Військовий експерт Ігор Козій вважає, що дані про можливість десантної операції росіян на Херсонщині можуть бути як правдивими, так і військовою хитрістю.

На його думку, так ворог може відволікати сили ЗСУ з інших ділянок фронту. Крім того, провести таку операцію неможливо без забезпечення вільного польоту вертольотів і літаків. Для цього потрібно знищити потужну ППО України в цьому районі, а у росіян поки не виходить подібне зробити, розповів він в інтерв'ю Фокус.

Він нагадав, що у ЗСУ є хороший досвід боротьби з десантом ворога в Гостомелі, Василькові та інших районах, де ворог робив спроби висаджувати саме десантні угруповання. Однак розкриття подібних планів по висадці має на меті змусити українців максимально задіяти радіолокаційні станції, що в свою чергу дозволить окупантам їх виявити і завдати ударів.

Відео дня

"А ще таким чином агресор хоче відвернути увагу командування ЗСУ від іншого напрямку, на якому хоче завдати ударів. Це класичний прийом введення противника в оману для розпилення його сил", - заявив Козій.

Експерт вважає, що незважаючи на тяжкість десантних операцій не можна виключати, що навіть при присутності потужної ППО росіяни підуть на подібний крок, тому що просто, як завжди, не рахують людей. Аналітик зазначив, що навіть в радянські часи не завжди була можливість, щоб підняти в небо одну повноцінну десантну дивізію.

Ситуація в Кринках - деталі

Станом на 16 січня Збройні Сили України зберігають позиції на Лівому березі Херсонської області на тлі позиційних боїв.

Як повідомляється в звіті ISW, підтверджених змін на фронті в цьому районі не було. За словами російських і українських джерел, позиційні бої тривали на східному березі, в тому числі біля Кринок і Піщанівки. Згідно з супутниковими знімками, окупаційні війська готуються до оборони району за Кринками.

Вас також можуть зацікавити новини: