На думку Киричевського, від цієї атаки не варто очікувати якогось масштабного результату / фото Mark Krutov/ X (Twitter)

Військовий експерт Іван Киричевський вважає, що після атаки безпілотників на російські аеродроми "Морозовськ" та "Енгельс" подібні удари стануть систематичними.

"Якщо говорити про перспективу, то попри те, що противник зараз переважає за ресурсами, Сили оборони України насправді постійно та планомірно працюють над тим, щоб шукати асиметричні засоби, як завдати якомога більшої шкоди ворогу", - сказав він у ефірі Еспресо.

Аналітик переконаний, що подібні атаки на російські аеродроми будуть систематичними.

Відео дня

"Тут стоїть завдання – навіть, не стільки вибити певну кількість бортів російської авіації, яка буде стояти на землі, а скоріше - це асиметричний засіб ППО. Мовляв, якщо нам не вистачає ЗРК, які б могли бити на велику дальність та збивати російські літаки під час їхніх атак, то треба зробити, щоб вони в принципі боялися літати. Сьогодні ми бачимо перші напрацювання по цій темі, які далі будуть розвиватися. А потім будуть демонструвати результат, що не тільки окремі літаки виведені зі строю, а скоріше окремі полки російської авіації будуть вагатися виконувати бойові завдання по командах з Москви", - пояснив Киричевський.

На його думку, від цієї атаки не варто очікувати якогось масштабного результату, але треба розуміти, що "нас чекає нова захоплива історія, можливо, навіть ще цікавіша, ніж атака дронами по російських НПЗ".

Атака на Морозовськ і Енгельс - деталі

Масований наліт безпілотників на три військові аеродроми РФ у ніч на 5 квітня було організовано Головним управлінням розвідки Міноборони України спільно із ЗСУ. 

За даними джерел української розвідки, серйозних пошкоджень зазнали щонайменше три стратегічні бомбардувальники Ту-95МС на аеродромі "Енгельс-2" у Саратовській області.

Також гучні вибухи пролунали у Морозовську Ростовської області. Там розташовано військовий аеродром окупантів. За даними СБУ, внаслідок атаки знищено щонайменше 6 літаків.

Вас також можуть зацікавити новини: