Росія може виробляти ракети / скріншот

Російські ракетні удари і удари Shahed триватимуть впритул до останнього дня поточної фази війни. У виробництві ракет у росіян "все буде добре", вважає військовий експерт Петро Черник.

"На жаль, зуміли побудувати те, що називається ударні ракети - Х-101, "Калібр", "Кинджал". У межах від 60 до 80, може, в якийсь місяць і 100 ракет зможуть і будуть здатні робити... У цьому сегменті у них все буде добре. Розуміємо, що ракетні удари і удари Shahed триватимуть впритул до останнього дня цієї фази війни", - зазначив він.

За його словами, мікроелектроніку в світі можна купити навіть у американців, тому що є відкритий ринок, який керується одним принципом: прибуток.

"І через ланцюг підставних фірм, навіть якщо за це доведеться платити в 10-30 разів дорожче, вони (росіяни) це робити зможуть", - зазначив він.

Що РФ не зможе виробляти - думка 

Говорячи про те, що росіяни не зможуть виробляти, експерт, зокрема, назвав танки Т-72: "Повноцінно будувати не зможуть, всі лінійки деградували, залишився один завод з шести, які були у Радянському Союзі. І максимум 15-20 Т-90 на місяць - це їхня вершина".

Не зможе РФ будувати і літаки: "Ту-95МС будувати не зможуть. Ту-22М будувати не зможуть, МіГ-31К, які є носіями Х-47М2 "Кинджал", також будувати не зможуть".

Нагадаємо, раніше військово-політичний оглядач Олександр Коваленко заявив, що танки Т-72 і Т-80 не вироблялися в Росії з 1998 року, а танки Т-90 - з 2011.

Вас також можуть зацікавити новини: