Експерт пояснив, чому важливо атакувати Москву безпілотниками / фото скріншот

Завдавати ударів по столиці Росії важливо для того, щоб у населення країни-агресора зменшувалося бажання підтримувати режим Путіна.

Директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець в ефірі телеканалу "Еспресо" зазначив, що російські системи ППО не здатні протистояти деяким видам БПЛА.

"Натяки українських посадовців є настільки прозорими, що можемо припускати, що центр Москви знову атакували українські безпілотні ударні комплекси. Ці БПЛА пройшли етап суттєвого вдосконалення і спроможні на значній відстані точно влучати в будівлі, які визначаються, як центри прийняття рішень. Це впливає на ефективність роботи російської ворожої управлінської системи", - наголосив Згурець.

Відео дня

За словами експерта, БПЛА створені за схемою "Качка" і спроможні нести значну кількість боєзаряду, долаючи російську систему ППО.

"А головне, що удари по Москві впливають на настрої росіян. Ми бачимо, як вони реагують, і ми розуміємо, що резонансний ефект від влучення безпілотників по Москві є суттєвим й розхитує спроможність російського суспільства одностайно підтримувати політику Путіна. Звісно, розкол у суспільстві РФ відбудеться не відразу, але ідеологічну роль ці безпілотні комплекси виконують", - підкреслив Згурець.

Удари по вежах "Москва-Сіті" - що повідомлялося раніше

Нагадаємо, у ніч проти 1 серпня Москву і Підмосков'я атакували дрони. Повідомлялося, що один з БПЛА влучив у вежу "Москва-Сіті", у результаті чого був пошкоджений фасад на 17-му поверсі. Також російська влада відрапортувала, що кілька безпілотників нібито збили під час спроби прольоту в Москву, і ще один - у Підмосков'ї.

Повідомлялося про атаку дронів на Москву і у ніч проти 30 липня. У результаті неї також була пошкоджена одна з веж "Москва-Сіті". У Міноборони РФ тоді заявили, що дрони придушили за допомогою РЕБ, і вони впали.

Коментуючи прильоти дронів у Москву та Підмосков'ї, радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк висловив думку, що російська столиця прискорено звикає до війни, яка переходить на російську територію.

Вас також можуть зацікавити новини: