Росіяни щодня обстрілюють Миколаїв і Харків / фото ДСНС

Військовий експерт Олег Жданов відповів, що допоможе захистити прифронтові міста, такі як Миколаїв і Харків від щоденних ракетних ударів російських військ.

Свою думку з цього приводу він висловив в YouTube, відповідаючи на відповідне запитання.

"Ракети комплексу "Сз-300", які перероблені у клас "земля-земля", дістають до 200 кілометрів по дальності. А якщо брати "Іскандер", то відсувати від Миколаєва російські війська потрібно на 500 кілометрів", – зазначив Жданов.

"Зараз чехарда з наданням нам протиракетних засобів, але дуже сподіваюся, що з їх наданням частково буде вирішено питання захисту таких міст, як Миколаїв, Харків, Краматорськ, Чугуїв та інших прифронтових міст. Якщо дадуть системи ППО (такі як NASAMS та IRIS-T), то буде можливість частково захистити Миколаїв, і кількість ракетних ударів має різко скоротитися", – додав експерт.

Нагадаємо, днями в Пентагоні заявили, що перші дві батареї зенітних ракетних комплексу NASAMS для посилення системи протиповітряної оборони будуть доставлені в Україну протягом двох місяців.

До цього президент Володимир Зеленський заявив, що Україна обговорює з 5 країнами надання нашій державі систем протиповітряної оборони.

Речник Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат розповів, що від західних партнерів Україна очікує не тільки на Україну, а й німецькі системи IRIS-T,.

Вас також можуть зацікавити новини: