Шмигаль заявив про швидкий початок контрнаступу / фото УНІАН, в'ячеслав Ратинський

Контрнаступ ЗСУ почнеться вже найближчим часом і дозволить в кінцевому підсумку повернути всі українські території в межах 1991 року. Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на брифінгу у Вашингтоні, пише Укрінформ.

Коментуючи чутки про те, що Пентагон сумнівається в успіху майбутнього контрнаступу, він висловив упевненість в успішному результаті весняно-літньої кампанії української армії.

"Ніщо не вплине і не змінить наші плани на контрнаступ. Наша мета-перемога, наша мета – звільнення українських територій в межах 1991 року. Ми впевнені в тому, що контрнаступ відбудеться вже найближчим часом. Сполучені Штати абсолютно нас підтримують", - запевнив він.

Відео дня

Перспективи українського контрнаступу

З документів Пентагону, які потрапили в публічний доступ, стало відомо про скептичні очікування керівництва США щодо українського контрнаступу. Основною перешкодою для українського успіху Пентагон вважає дефіцит боєприпасів і техніки, а також проблеми з концентрацією військ.

Примітно, що власник "групи Вагнера" Євген Пригожин навпаки вважає, що український контрнаступ буде вельми успішним. Олігарх вже готується звернути на свою користь майбутню поразку Росії.

Вас також можуть зацікавити новини: