ЗСУ посилюють протиповітряну оборону Києва / t.me/Pavliuk_KSV

Військовий льотчик-інструктор, полковник Збройних Сил України у запасі, військовий експерт Роман Світан розвіяв фейки про підготовлюваний контрнаступ Збройних сил України.

"Те, що зараз відбувається в інформаційному полі, називається туман війни. Чим більше його напустимо, тим краще буде нашим військам, які почнуть наступ там, де росіяни їх не очікують", - зазначив експерт.

За його словами, цей "туман" спеціально напускається:

"Причому включаються у нього навіть вище керівництво. І це дуже грамотно та правильно. Дуже багато інформаційних ресурсів, які підсвічують цей туман війни, напускаючи його. Багато суперечливої інформації. У росіян аналітичні центри намагаються проаналізувати цю інформацію, вони просто з розуму сходять".

Що стосується контрнаступу ЗСУ, Світан зазначив, що на нього впливає погода. За його словами, техніка збройних сил зможе рухатися у літню компанію, яка починається "із зеленню і сонечком" після того, як просохне грунт:

"Чим раніше почати цю компанію, тим краще. Тому що є всього лише 5-6 місяців для того, щоб її провести... Ми будемо наступати відразу, як тільки зможемо рухатися або сухою поверхнею, або буде поставлено завдання рухатися дорогами з твердим покриттям".

Війна в Україні - актуальне

Як писав УНІАН, авіація Сил оборони України за 14 квітня завдала п'ять ударів по районах зосередження російських військ.

Також зазначалося, що українські військові 14 квітня відбили близько 40 атак російських військ, більшість з них поблизу Бахмута та Мар'їнки.

Станом на 14 квітня, загальні бойові втрати Росії в Україні з орієнтовно склали 181 тисяч 90 чоловік особового складу.